Malina Cheesecake: Kremasti recept bez pečenja
Ako ste ljubitelj deserta sa voćem, malina cheesecake je savršen izbor za vas! Ovaj jednostavan recept bez pečenja kombinira kremasti fil, sočne maline i bogatu podlogu od plazme, stvarajući desert koji oduševljava svojim ukusom i teksturom. Brz je za pripremu, a savršen za sve prilike. Kremasti malina cheesecake nije previše kiseo, što ga čini idealnim ... The post Malina Cheesecake: Kremasti recept bez pečenja appeared first on Gastro kutak.

Ako ste ljubitelj deserta sa voćem, malina cheesecake je savršen izbor za vas! Ovaj jednostavan recept bez pečenja kombinira kremasti fil, sočne maline i bogatu podlogu od plazme, stvarajući desert koji oduševljava svojim ukusom i teksturom. Brz je za pripremu, a savršen za sve prilike.
Kremasti malina cheesecake nije previše kiseo, što ga čini idealnim za ljubitelje laganih slastica. Sa samo nekoliko sastojaka, poput krem sira, pavlake, malina i želatina, možete napraviti desert koji će osvojiti svakog gosta. Nema potrebe za pečenjem, a rezultat je jednostavno neodoljiv.
Jednostavan i ukusan recept za savršen malina cheesecake:

Recept za Malina cheesecake:
Sastojci
Podloga:
- 300 g Mljevena plazma
- 150 g Margarin
- 4 kašičice Šećer u prahu
- Sok od pomorandže
Bijeli fil:
- 250 g Krem sir
- 1 čaša Kisela pavlaka
- 4 kašičice Šećer u prahu
- 500 ml Slatka pavlaka
- 1 pakovanje Želatin
Voćni dio:
- 300-400 g Maline
- 4 kašičice Kristal šećer
- 1 pakovanje Želatin
Priprema
Priprema podloge:
- Mikserom umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu dok ne postane kremast.
- Dodati mljevenu Plazmu i kratko umutiti da se sve sjedini.
- Dodati sok od pomorandže postepeno, sve dok smjesa ne postane vlažna, ali ne previše lepljiva.
- Podlogu ravnomjerno utisnuti na dno kalupa (preporučuje se kalup od 24 cm). Ostaviti da se ohladi dok pripremate filove.
Priprema bijelog fila:
- Umutiti krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu dok ne postane glatko.
- Od 500ml slatke pavlake, odvojiti malo (oko 100ml) i u toj pavlaci otopiti želatin na laganoj temperaturi.
- Preostalu slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
- U umućenu pavlaku dodati prethodno umućen krem sir sa pavlakom i šećerom, pa lagano sjediniti.
- Dodati otopljeni želatin u smjesu i još jednom dobro sjediniti.
- Bijeli fil ravnomerno staviti preko ohlađene podloge od Plazme.
Priprema voćnog dijela:
- Maline staviti u šerpu sa kristal šećerom i zagrijavati na srednjoj temperaturi. Miješajte stalno dok se voće ne usitni i počne da vri.
- Želatin staviti u 3 kašičice hladne vode i ostaviti da nabubri oko 5 minuta.
- Kada maline počnu da vri, dodati nabubreli želatin i miješati dok se potpuno ne otopi.
- Ostaviti voćni fil da se prohladi na sobnoj temperaturi, oko 30 minuta.
- Kada je fil od malina dovoljno hladan, lagano ga preliti preko bijelog fila u kalupu.
- Ostaviti cheesecake da se hladi u frižideru, najbolje preko noći, kako bi se dobro stegao.
Ovaj desert se lako prilagođava i možete ga pripremiti unaprijed, ostaviti da se ohladi preko noći i uživati u njemu sljedeći dan. Cheesecake je odličan izbor za ljetne proslave, rođendane ili jednostavno kao posebna poslastica za vašu porodicu i prijatelje.
Recept za Čoko Banana Cheesecake pogledaj klikom ovdje!
Detaljan recept i priprema – marijakitchen (Instagram):
Koja je vaša reakcija?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()