Koliko minuta kuvati jaja da bi bila savršena
Za sve ljubitelje jednog od najzdravijih izbora za doručak – jaja, pripremili smo „puškice“ o tome koliko ih zapravo treba kuvati. Da biste postigli savršeno kuvana jaja, vreme kuvanja zavisi od konzistencije koju želite – od meko kuvanih do tvrdo kuvanih jaja. U nastavku pogledajte smernice koje treba slediti, uz napomenu da vreme počinje kada […] The post Koliko minuta kuvati jaja da bi bila savršena appeared first on Banjaluka uživo.

Za sve ljubitelje jednog od najzdravijih izbora za doručak – jaja, pripremili smo „puškice“ o tome koliko ih zapravo treba kuvati.
Da biste postigli savršeno kuvana jaja, vreme kuvanja zavisi od konzistencije koju želite – od meko kuvanih do tvrdo kuvanih jaja. U nastavku pogledajte smernice koje treba slediti, uz napomenu da vreme počinje kada voda proključa.
Pravila po minutama kuvanja
- 4 – 5 minuta
Meko kuvano jaje, s tečnim žumancetom i pomalo mekanim belancetom. Idealno za serviranje u ljusci.
- 6 – 7 minuta
Srednje kuvano jaje, s čvrstim belancetom, dok je žumance kremasto, ali ne potpuno tečno. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak ramen supama.
- 9 – 12 minuta
Potpuno kuvano, tvrdokuvano jaje, s čvrstim belancetom i potpuno tvrdim žumancetom. Ovo je idealno za klasična jela poput salate od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje urednih, tvrdo kuvanih jaja koja se lako seku i serviraju.
Dodatni savjeti
Nakon kuvanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuvanja i olakšali guljenje ljuske.
Standardno vreme kuvanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo da prilagodite vreme kuvanja.
The post Koliko minuta kuvati jaja da bi bila savršena appeared first on Banjaluka uživo.
Koja je vaša reakcija?






