Anđelić – Trebinjska tišina u čaši

Njihova vina su jednostavna i čista – kao razgovor s čovjekom koji zna svoj posao. U Trebinju kažu da se kod Anđelića ne pije, nego sluša. Svaka boca priča o tišini, strpljenju i zemlji što rađa najbolje kad se ne forsira.

Okt 15, 2025 - 10:35
Nov 1, 2025 - 08:44
 0  9
X
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Foto: https://andjelicvinarija.com/
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši
Anđelić – Trebinjska tišina u čaši

U istoj ulici gdje je njegov djed počeo praviti vino, danas stoji i podrum Anđelića. Nema tu velike pompe, ni reklama. Samo zidovi što pamte i porodica koja ne odustaje.
Kad prođeš pored bačvi, osjetiš miris grožđa koje još ima dah sunca. Braco Anđelić kaže: “Mi radimo kako se radilo oduvijek. Polako, bez žurbe. Vino mora imati dušu, a to se ne može ubrzati.”
Njihova vina su jednostavna i čista – kao razgovor s čovjekom koji zna svoj posao. U Trebinju kažu da se kod Anđelića ne pije, nego sluša. Svaka boca priča o tišini, strpljenju i zemlji što rađa najbolje kad se ne forsira.

https://andjelicvinarija.com/o-nama/ 

Tradicija duga čitav vijek...
Okupan suncem najjužnijeg dijela vinske ceste Hercegovine, na obali najveće evropske ponornice – rijeke Trebišnjice, te nadomak srednjevjekovnog grada Mičevca, nalazi se vinski podrum porodice Anđelić.

Više od jednog vijeka, naša se porodica se bavi uzgojem vinove loze i preradom grožđa.
Naši su pradjedovi proizvodili
vina i rakiju lozovaču prepoznatljivog kvaliteta
i to stogodišnje porodično iskustvo, uz svu posvećenost i predanost duboko ugrađeno je u temelje moderne vinarije Anđelić.
U stvaranju naših vina i danas učestvuju isključivo članovi porodice koji svojim stalnim usavršavanjem i nadasve ljubavlju postižu visok kvalitet svih vina.
 Ukus ljeta i sunca u svakoj boci...
Proizvodni kapacitet vinskog podruma Anđelić je 150.000 litara vina godišnje. Vinarija je smještena u novoizgrađenom objektu namjenski koncipiranom za ovu djelatnost.  
Raspolaže izdvojenom prostorijom za prijem i primarnu preradu grožđa površine 100m2 i prostorijom za fermentaciju površine 200 m2 koje su opremljene izuzetno kvelitetnim i savremenim uređajima, što uz primjenu adekvatne tehnologije omogućava, u ovoj delikatnoj fazi, potpunu kontrolu procesa stvaranja vina. Što je, naravno, preduslov za proizvodnju visoko kvalitetnih vina.  

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow