Krambambuli punč!
Krambambuli (ili Krambambula) je tradicionalni punč poeklom iz Njmačke i baltičkih zemalja, posebno popularan u Bjelorusiji i Letoniji. Pravi se od začinjenog vina ili rakije uz dodatak meda i začina, a često se poslužuje topao, idealan za hladne dane.

Recept za Krambambuli punč
Sastojci:
- 500 ml crnog vina
- 250 ml rakije (ili ruma)
- 3 kašike meda
- 1 štapić cimeta
- 3 karanfilića
- 1/2 kašičice rendanog đumbira (ili mali komad svežeg)
- 1 pomorandža (isečena na kolutove)
- 1 limun (isečen na kolutove)
- Prstohvat muskatnog oraščića
Priprema:
- U šerpu sipajte crno vino i dodajte cimet, karanfilić, đumbir, muskatni oraščić i kolutove pomorandže i limuna.
- Zagrevajte na tihoj vatri, ali ne dozvolite da proključa (da ne ispari alkohol).
- Nakon 10 minuta dodajte med i mešajte dok se ne rastvori.
- Ugasite vatru i dodajte rakiju ili rum. Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
- Procedite kroz cediljku i poslužite topao u šoljama ili čašama za punč.
Saveti:
Koja je vaša reakcija?






