Krambambuli punč!

Krambambuli (ili Krambambula) je tradicionalni punč poeklom iz Njmačke i baltičkih zemalja, posebno popularan u Bjelorusiji i Letoniji. Pravi se od začinjenog vina ili rakije uz dodatak meda i začina, a često se poslužuje topao, idealan za hladne dane.

Mar 14, 2025 - 11:48
 0  23
Krambambuli punč!

Recept za Krambambuli punč

Sastojci:

  • 500 ml crnog vina
  • 250 ml rakije (ili ruma)
  • 3 kašike meda
  • 1 štapić cimeta
  • 3 karanfilića
  • 1/2 kašičice rendanog đumbira (ili mali komad svežeg)
  • 1 pomorandža (isečena na kolutove)
  • 1 limun (isečen na kolutove)
  • Prstohvat muskatnog oraščića

Priprema:

  1. U šerpu sipajte crno vino i dodajte cimet, karanfilić, đumbir, muskatni oraščić i kolutove pomorandže i limuna.
  2. Zagrevajte na tihoj vatri, ali ne dozvolite da proključa (da ne ispari alkohol).
  3. Nakon 10 minuta dodajte med i mešajte dok se ne rastvori.
  4. Ugasite vatru i dodajte rakiju ili rum. Ostavite da odstoji nekoliko minuta.
  5. Procedite kroz cediljku i poslužite topao u šoljama ili čašama za punč.

Saveti:

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow